Leder

Megastoelen is de grootste internet aanbieder op het gebied van eetkamerstoelen.

U bent van harte welkom in één van onze winkels, waar u de mogelijkheden kunt bespreken om de produkten in een andere opstelling, maat of uitvoering te bestellen. Alle winkels hebben de getoonde meubelen op showroom staan. Ook als op de webshop geen voorraad staat vermeld.


Waarom Echt Leder?

Leder groeit en wordt niet gemaakt. Het is een echt natuurproduct met elk zijn eigen karaktereigenschappen. Net als alle natuurproducten geldt ook voor leder dat het in de loop der jaren alleen maar meer charme krijgt. Door het type afwerking kunnen kleine kleurverschillen ontstaan. Ook kunnen er tijdens gebruik in het leder plooien komen, een bevestiging van een natuurlijke karaktereigenschap.Softy

Softy is een aantrekkelijke soort rundleder uit Brazilië. Deze ledersoort is licht gecorrigeerd met een finishlaag, waardoor een satijnachtig zachte grip ontstaat. De elegante uitstraling, het two-tone effect, zorgt ervoor dat het leder zeer geschikt is voor eigentijdse en klassieke zitmeubelen. Het kleurenpallet bestaat uit een aantal rustige kleuren die prachtig te combineren zijn met vooral houten meubelen en vloeren. Door zijn gladde structuur kunnen natuurlijke oneffenheden zoals nekplooien, littekens of insectenbeten zichtbaar zijn. Net als andere ledersoorten zal Softy, afhankelijk van gebruik, bepaalde kenmerken tonen, bijvoorbeeld plooivorming. Hetgeen de charme van Softy alleen maar versterkt. Wie kiest voor Softy leder, kiest voor elegantie.


Pilotenleder

Pilotenleder is gemaakt van gelooide buffelhuiden. Dit is een natuurlijke ledersoort waarbij de finishlaag is behandeld met puur natuurlijke verfstoffen. Het leder is na een schuur- en verfbehandeling doorgewalkt, waardoor het leder een opgeruwd karakter krijgt. Hierdoor ontstaat de uitstraling van pilotenleder. Aangezien we oersterke huiden gebruiken heeft het pilotenleder een harig karakter met een licht vleugeffect. Door de genoemde behandeling krijgt dit leder een mooie uitstraling, waarbij de echtheid van de natuur zeer herkenbaar is. Door het gebruik van puur natuurlijke verfstoffen en het schuureffect ontstaat ook een transparante uitstraling met verschillende kleurnuances, we spreken dan over een “open“ karakter. Eigenschappen van het open karakter van pilotenleder zijn kleine oneffenheden als insectenbeten, littekens, aders, structuurafwijkingen en/of plooien. Naast deze eigenschappen kunnen door de bewerking kleurverschillen voorkomen in de onderling verwerkte delen. Dit alles maakt het pilotenleder zeer karakteristiek. Wie kiest voor pilotenleder, kiest voor karakterToledo , Hermes en Mammouth

Toledo, Hermes en Mammouth leder zijn gelooide runderhuiden. Dit leder wordt gestuced, geschuurd en vervolgens afgewerkt met dekkende pigmentverf. Deze werkwijze zorgt voor een redelijk uniform karakter en maskeren eventueel onderliggende littekens en/of insectenbeten. Uiteraard zijn bij een natuurproduct de natuurlijke kenmerken niet voor 100% te maskeren en kunnen aders, strepen, littekens en insectenbeten nog lichtelijk zichtbaar zijn. Aangezien de nerf van de huid na het verven een wat gladde uitstraling heeft, wordt het leder nageprent. Door deze prent zullen de onderlinge structuurverschillen minder zijn dan bij ledersoorten zonder een dekkende verflaag. Om een goede grip en souplesse op het leder te houden worden de huiden na alle verfbehandelingen gewalkt. Hierdoor wordt het leder soepeler en krijgt het een mooie volle uitstraling. Hermes leder heeft een dikte van 0,9 à 1,1mm. Toledo leder heeft een dikte van 1,3 à 1,5 mm. Door deze dikte is Toledo leder iets sterker en heeft het tevens een hele mooie, volle, dikke uitstraling. De naam Mammouth zeg genoeg, dit leder heeft een dikte van 1,8 à 2,0 mm. Doordat leder een natuurproduct is, er er altijd sprake van enige plooivorming. Dit komt door de rek in het leder. Toledo & Mammouth leder vertonen door hun dikte minder rek. Gepigmenteerd leder, ook wel gedekverfd leder, is zeer duurzaam en zeer gemakkelijk in onderhoud. Hierdoor is dit uitermate geschikt voor gezinnen. Wie kiest voor Toledo,Hermes of Mammouth leder, kiest voor gemak.


Kenia

Kenia leder is een unieke puur natuurlijke ledersoort gemaakt van de mooiste buffelhuiden. Het heeft een robuuste, warme en zeer natuurlijke uitstraling. De robuuste uitstraling dankt het leder aan zijn specifieke nalooiing en licht schurende bewerking. Hierdoor krijgt het zijn eigen natuurlijke charme en kleuren. Hierdoor voelt het zeer prettig en comfortabel aan. Kenia leder is zo een natuurlijke ledersoort, dat in het leder natuurlijke oneffenheden kunnen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan herstelde littekens of insectenbeten en kleurverschillen. Het leder zal na verloop van tijd, mede ook door de gebruiksintensiviteit, natuurlijke gebruikskenmerken gaan vertonen, hetgeen de charme van het leder alleen maar zal versterken. Kenia leder dankt zijn leefbare en natuurlijke uitstraling aan de kleuren die van het begin af aan niet egaal zijn. Ook in onderling aan elkaar gestikte delen kunnen verschillen qua kleur zijn, ondanks dat ze hetzelfde kleurnummer hebben. Wie kiest voor Kenia leder, kiest voor soepel en warm.